Mateřská škola Aš
Nohova 2201

ÚNOR 2017

Návštěva muzea

V úterý 21. 2. 2017 se děti ze třídy Sluníček vydaly na vycházku do ašského muzea v rámci poznávání významných budov našeho města. Cestou děti sledovali ve městě dopravní ruch a učily se správně přecházet vozovku.  V muzeu je přivítal usměvavý pán, který dětem podrobněji přiblížil historii města Aše.  I v nadcházejících dnech se budeme snažit, aby děti poznávaly další zajímavá místa našeho města a tím si i vytvářely pozitivní vztah k místu, kde žijí.

 

Pohádky z košíku

Ve středu 22.2.2017 děti navštívily kulturní centrum LaRitma v Aši, kde shlédly pohádkové představení divadelního souboru Sem Tam Fór. Herci dětem zahráli tři pohádky, které byly doprovázeny zpěvem, kytarou a jako vždy v některé pohádce herci žádali a prosili o pomoc z řad dětských diváků. První pohádka byla „Smutná princezna“, druhá „Strašidýlko Emílek“ a třetí pohádka „Čert a Káča“. Děti sledovaly všechny pohádky se zaujetím a závěrem herce odměnily za jejich pěkné vystoupení velkým potleskem.

 

27. 2. 2017 "ČTYŘLÍSTEK V POHÁDCE"

Třídy Sluníček a Motýlků opět navštívily 27. 2. 2017 západočeské divadlo v Chebu. Čtveřice kamarádů (Myšpulín, Pinďa, Bobík a Fifinka) se na počest Fifinčinných narozenin vydala na cestu do pohádky. Jak? No přece s vynálezem profesora Myšpulína, tedy kouzelným robotem na sny. Jako ve snu se rázem ocitli v pohádkách: Perníková chaloupka, Šípková Růženka,  Tříhlavý drak a  Čertův mlejn. Naštěstí všechno dobře dopadlo a probudili se doma v kuchyni u kouzelného přístroje profesora Myšpulína.

 

28. 2. 2017 KARNEVAL V MŠ

Každoroční karnevalové veselí v mateřské škole zdobila spousta veselých masek. Do programu na přispěla také kouzelnice se svými kouzly, které děti jistě pobavily.