Mateřská škola Aš
Nohova 2201

PROSINEC 2018

2. 12. 2018 ROZSVÍCENÍ VÁNOČNÍHO STROMU NA NÁMĚSTÍ

DĚTI ZE TŘÍDY SLUNÍČEK NÁS OPĚT REPREZENTOVALY SE SVÝM TANEČNÍM VYSTOUPENÍM NA PÓDIU NA NÁMĚSTÍ. DĚKUJEME VŠEM RODIČŮM, KTEŘÍ SVÉ DĚTI PŘIVEDLI I PŘES NEPŘÍZNIVÉ POČASÍ.

5. 12. 2018 PEKLO

DĚTI ZE TŘÍDY SLUNÍČEK SI ŠLY PROHLÉDNOUT PEKLO, KTERÉ SI PŘIPRAVILY DĚTI ZE ZÁKLADNÍ A PRAKTICKÉ ŠKOLY V AŠI. STRAŠIDELNÉ SKLEPNÍ MÍSTNOSTI NÁS TROŠKU VYSTRAŠILY, ALE VŠECHNY DĚTI BYLY STATEČNÉ A Z PEKLA SE VRÁTILY V POŘÁDKU.

6. 12. 2018 MIKULÁŠSKÁ NADÍLKA V MŠ

       

        Ve čtvrtek 6. 12. 2018 naši školku navštívil Mikuláš a čert. Děti se usadily ve třídě Motýlků a s napětím čekaly na vystoupení spojené s rozdáváním balíčků.

        Jako první přišel na scénu čert a na svém čertovském oblečení měl Mikulášův plášť. Vypadal legračně a děti se mu smály. Pak se schoval a objevil se Mikuláš, celý posmutnělý, že nemá svůj plášť a neví, kde ho zapomněl, ba dokonce ztratil?

        Všichni jsme zazpívaly píseň " Mikuláš, ztratil plášť....". Plášť se brzy našel i s čertíkem. Ten sice vrátil Mikulášovi plášť, ale netrvalo dlouho a milý čert měl na sobě sukni Mikulášky...přesně jak je v té písni, že i Mikuláška ztratila sukni. Ale naštěstí netrvalo dlouho a čert sukni Mikulášovi také dal a bylo vše zase v pořádku. Jenom čert musel slíbit, že už bude hodný a nebude zlobit. Totéž musely slíbit i děti, a pak už mohlo dojít k rozdávání balíčků.

        Bylo to krásné představení, napínavé i veselé. 

        Toto vystoupení nám zahráli herci z chebského divadla.

 

19. 12. 2018 VÁNOČNÍ DEN V MATEŘSKÉ ŠKOLE

 

19. 12. 2018 byl v naší školce velice zvláštní den. Zvláštní byl hlavně tím, že k nám přišel ježíšek. Nejprve si děti vyslechly vánoční příběh v podání naší paní učitelky Alenky. Poté jsme si společně zazpívaly koledy s klavírem, které nám ukončilo Ježíškovo zvonění na zvoneček. Všechny děti se odebraly do svých tříd, kde na ně čekala bohatá nadílka od ježíška. Všem dětem se rozzářila při pohledu na stromeček s dárečky očíčka a z nadílky byly náležitě nadšení. Už se společně těšíme na příští rok a nová překvapení