Mateřská škola Aš
Nohova 2201

Charakteristika školy

Charakteristika školy

Mateřská škola Aš, Nohova 2201 je trojtřídní se 70 zapsanými dětmi.
Děti jsou zařazovány do jednotlivých tříd dle věku.

Výchovně vzdělávací činnost zajišťuje 5 plně kvalifikovaných pedagogů.

Každá třída má svůj název :

  • BERUŠKY : 3 - 5 let
  • MOTÝLCI : 4 - 6 let
  • SLUNÍČKA : 5 - 7 let

Mateřská škola se nachází v klidném prostředí v blízkosti jednoho z největších parků v Aši. Budova je vilového charakteru, má tři podlaží. V přízemí je školní jídelna a kuchyň, v 1. patře je místnost pro výtvarné a pracovní činnosti, třída Berušek a Motýlků. Ve 2. patře mají třídu předškolní děti. Poslední patro slouží pro odpočinek dětí. Škola je vesele vymalována, všechny třídy jsou zmodernizovány.

K mateřské škole patří i rozlehlá školní zahrada, kterou se vlastními silami snažíme udržovat. Byly zakoupeny nové atrakce pro děti – prolézačky, houpadla. Škola je po velké rekonstrukci - zateplení, výměna oken...a velké terénní úpravy v okolí MŠ.

Vnitřní orientační režim školy - umožňuje přizpůsobit se potřebám dětí a aktuální situaci, neměnná je pouze doba jídla tak, aby mezi jednotlivými pokrmy byly intervaly 3 hodiny.

  • 6.00 – 7.00 – scházení dětí, společné hry
  • 7.00 – 10.00 – ve svých třídách - ranní kruh, ranní cvičení( denně ), svačina, projekty a programy dle třídního vzdělávacího programu ( skupinové i frontální činnosti)
  • 9.30 – 11.30 - pobyt venku – pohybové aktivity v přírodě ( denně )
  • 11.30 – 14.10 – oběd, odpočinek dětí
  • 13.00- 14.00 – doplňující program
  • 14.10 – 16.00 – odp. svačina, odpolední zájmové činnosti dětí

Každodenně je zařazována řečová prevence dětí.

aktivity školy - děti se zapojují do nejrůznějších výtvarných soutěží, kde se často dobře umisťujeme na předních místech

-    děti se zúčastňují  se svým tanečním a divadelním programem na akcích ve městě i mimo Aš

-     kromě vlastních eko-aktivit se také zapojujeme do vyhlášených soutěží a projektů o ekologii

-  mateřská škola se postupně digitalizuje (děti již nyní mohou pracovat s  interaktivní tabulí, budou mít k dispozici dotykový notebook s digitálním mikroskopem...)

- na zahradě školy postupně zřizujeme eko-učebnu (již nyní zde mají děti pocitový chodníček, naučnou stezku, záhonky...)

 

Více informací se dozvíte při návštěvě naší mateřské školy, kde Vám rádi zodpovíme veškeré dotazy a můžete si zároveň prohlédnout interiér.